ISO Belgelendirme Nedir?


ISO Sertifikası (Yönetim Sistemleri) 

‘İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. 1947’de kurulması ile birlikte, İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi ne demektir? sorusuna şu şekilde yanıt verebiliriz; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette olan işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten bir belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre verilen belgelerin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi ve kalite belgeleri ile tüm sorularınızı DNR BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK Kuruluşumuza danışabilirsiniz. ’’

ISO belgesi ne demektir? sorusunu kısaca şu şekilde yanıtlayabiliriz. İso belgesi devamlı şekilde müşteri memnuniyetinin temin edilmesine odaklanan bir kalite yönetim sistemidir. İso nezdinde tespit edilerek yayını yapılmış olan standartları ifade eder ve bu standartları faaliyete geçiren kuruluşlara İso 9001 verilir. İso nezdinde hazırlanan ve ilgili standartların tedarik edilmesi sonucunda verilen belgelerdir. İso belgeleri kurumsallaşma adına atılacak ilk adımdır. 
 
İso belgesi aslında, İso 9001, İso 14001, Ohsas 18001, İso 10002, İso 27001, İso 22000, İso 31000 gibi yönetim sistemi belgelerinin tümüdür. Ara sıra İso belgeleri veya küçük harfler ile yazılması ise iso belgesi yada iso belgeleri şeklinde dile getirilmektedir. İso belgesi şeklindeki ifadenin, belgeler arasında en çok kullanım amacı İso 9001 içindir. İso 9001, dünya genelinde en çok rağbet gören ve işletmeler tarafından en çok sahip olunan bir belge özelliğindedir. 
 
İso ise, dünyada genelinde yer alan sanayi, ticari ve endüstri sektöründe hizmet sunmakta olan sektörler adına çok miktarda kalite standardı kararlaştırmış ve bu ölçütlerde belge çeşitleri meydana getirmiştir.
 
İso belgeleri, ülkeler arası standartlar organizasyonu olan İso nezdinde meydan getirilen ve her şirkette uygulanma özelliğine sahip olan kalite yönetim sistemi standartlarıdır. İso belgesi temin etmeyi talep eden şirketler, akreditasyonumuz gerçekleşmiş DNR BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK kuruluşumuz nezdinde ilk önce yeterli düzeyde olup olmadıklarının analizine tabi olurken, yeterlilik durum değerlendirmesinin akabinde uygunluk analizi gerçekleştirerek sonuçların olumlu olması ile birlikte şirkete belgelendirme firmamız nezdinde ilgili iso belgesi verilir.
 
İso belgesi, sizi, rakiр firmalarınız araѕında ѕeçilebilir özelliğe getіrmeye daha çok yaklaştıran bir belge özelliğinde olup bu belgeye sahip olunması ile birlikte ilk önce şirket imajınızı kesіn bir suret ile уükseltmesini sağlayacaktır.

Kategoriler