ISO 20000 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ

DNR BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK, Olarak kurumsal, resmi, tutumlu, güleryüzlü ve en önemlisi sizlere önem vererek belgelendirme sektöründe hizmet sunmaktayız. Sizlere sunduğumuz belgeler ile sizlerin firmalarını arşa çıkarmak bizlerin elinde. Siz de Dünya pazarında ürünlerinizi kolay ve yasal bir şekilde satmak için, tarafımızdan verilen belgeleri kullanarak şirketinizi ileriye taşıyın.

ISO 20000 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ

Kategori:

ISO 20000 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ HİZMET YÖNETİM SİSTEMİ 

Günümüzde iş dünyasının en önemli kaynağı olan bilgi ve bu bilginin teknolojiye aktarılması ile oluşan bilgi teknolojileri, gerek iş hayatında gerekse gündelik yaşantıda büyük yer tutmaktadır. Bilgi teknolojileri; internet hizmetlerinden arşivlemeye, teknik servis ve yazılım hizmetleri gibi bilgi işlem birimlerinin yapabileceği tüm hizmetleri kapsar. Bunun gibi geniş kullanım alanı olan, gittikçe yaygınlaşan ve hızla gelişen/değişen bir teknoloji, değişimin bu denli hızlı olması, işletmeleri karşı karşıya getirdiği tehlikelerin oluşum hızını da artırmaktadır. Bu değişim ile değişimin getirdiği tehlikeleri algılayıp fırsata dönüştüremeyen ya da fırsatları değerlendiremeyen işletmelerin, değişen iş dünyasında rekabet edebilmeleri çok zor olacaktır.

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standardı, bilgi teknolojileri hizmeti sunan firmaların veya birimlerin iç ve dış müşterilerinin beklentilerini karşılayabilmeleri, durumlarını ve performanslarını sürekli iyileştirme ve geliştirmeleri, ilgili operasyonlarını yönetmelerinde ve hizmet vermelerinde hangi yöntemleri uygulayacakları, nasıl uygulayacakları konularında kılavuzluk eden bir standarttır. Süreç tabanlı olup ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi veya ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gibi standartlarla da entegre edilerek uygulanabilir.

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi'nin Faydaları Nelerdir? 

● Tüm müşterilere yöneliktir ve maliyeti optimize eder.
● Bilgi teknolojisi hizmetlerini çalışır durumda tutar.
● Bilgi teknolojisi risklerini ve karmaşıklığını yönetir.
● Zaman tasarrufu sağlar.
● Rekabet avantajı sağlar.
● Hizmet süreçlerinde güvenlik, sürat ve erişilebilirlikte artış sağlar.
● Müşterilerin ihtiyaçlarını doğru belirleme, uygun ve zamanlı destekle müşteri memnuniyeti sağlar.
● Kaynakların daha verimli ve etkin kullanımını sağlar.