ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

DNR BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK, Olarak kurumsal, resmi, tutumlu, güleryüzlü ve en önemlisi sizlere önem vererek belgelendirme sektöründe hizmet sunmaktayız. Sizlere sunduğumuz belgeler ile sizlerin firmalarını arşa çıkarmak bizlerin elinde. Siz de Dünya pazarında ürünlerinizi kolay ve yasal bir şekilde satmak için, tarafımızdan verilen belgeleri kullanarak şirketinizi ileriye taşıyın.

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Kategori:

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Güvenli gıda üretmek amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. Hammaddenin temininden, ürünün ambalaj seçimi ve son tüketiciye ulaşana kadar olan bütün basamaklarında, güvenli gıdanın izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır.

ISO 22000 : 2018 standardının temel yaklaşımı; güvenli gıda üretmek ve üretimi etkileyen işletmenin altyapısı, personel ve ekipmanlarını da kontrol altında tutmaktır. Sadece gıda güvenliğini değil; üretimde de kaliteyi arttırdığı için firmalar tarafından tercih edilmektedir.

ISO 22000 sistemi, işletmesinde ISO 9001 ve/veya ISO 14001 standartlarını uygulayan firmalarda entegre bir sistem olarak da kurulabilmektedir.

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni; gıda üreticileri, satıcıları, gıda servisleri, hazır yemek firmaları, gıda bileşeni üreticileri, ambalaj malzemeleri ve gıda ile temasta bulunan diğer öğeleri üreten kuruluşlar, temizlik ve sanitasyon ajanları, ekipman sağlayan kuruluşlar, yem üreticileri, hasatçılar, çiftçiler, temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar, taşıyıcılar, depolama ve dağıtım kuruluşları; özetle gıda üretiminde yer alan ve gıda üretimiyle ilişkili olan kurum ve kuruluşlar uygulayabilmektedir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Faydaları 

● ÜRÜN, HİZMET VE PERSONEL KALİTESİNDE ARTIŞ
● ÇALIŞMA ORTAMINDA İYİLEŞME
● İŞ VERİMLİLİĞİ VE MEMNUNİYETİNDE ARTIŞ
● HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ BİLİNCİNDE ARTIŞ
● TEDARİK ZİNCİRİNDE DAHA İYİ BİR YER EDİNME
● REKABET GÜCÜ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE ARTIŞ
● İHRACATTA KOLAYLIK
● DAHA ETKİN BİR YÖNETİM VE STOK KONTROLÜ
● GIDA ZEHİRLENMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ
● GIDA İSRAFININ EN AZA İNDİRİLMESİ
● DAHA İYİ BİR ÇALIŞAN KADROSU OLUŞTURMA