ISO TC 234 BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERI AGRICULTURE BELGESI

DNR BELGELENDİRME VE DANIŞMANLIK, Olarak kurumsal, resmi, tutumlu, güleryüzlü ve en önemlisi sizlere önem vererek belgelendirme sektöründe hizmet sunmaktayız. Sizlere sunduğumuz belgeler ile sizlerin firmalarını arşa çıkarmak bizlerin elinde. Siz de Dünya pazarında ürünlerinizi kolay ve yasal bir şekilde satmak için, tarafımızdan verilen belgeleri kullanarak şirketinizi ileriye taşıyın.

ISO TC 234 BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERI AGRICULTURE BELGESI


ISO TC 234 BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERI AGRICULTURE BELGESI  

ISO TC 234 Balıkçılık ve Su Ürünleri Agriculture Belgesi, Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili bağımsız olarak ISO Teknik Komitesi tarafından geliştirilmiştir. Bu standartlar;

• balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği sektörlerinin sürdürülebilir kalkınmasını teşvik edecek,

• yerel ortama uyarlanmış teknik ekipman için spesifikasyonlar geliştirecek,

• deniz kaynaklarının gözetimini ve yönetimini geliştirecek,

• örnekleme yöntemleri konusunda uluslararası anlaşmayı sağlayacak,

• çalışanların güvenliğini arttıracak,

• ortak bir terminoloji kuracak niteliktedir.

ISO TC 234 balıkçılık ve su ürünleri agriculture belgesi bir dizi lat standartını kapsamaktadır. Günümüze kadar yayınlanan ve güncelliğini koruyan 3 adet standart bulunmaktadır.


ISO 12875: 2011 ve ISO 12877: 2011 Standartları

Gıda ürünlerinin kaynağı hakkında artan ayrıntılı bilgi talepleri sonucunda izlenebilirlik, yasal ve ticari bir zorunluluk haline gelmektedir. ISO açısından izlenebilirlik, ürünlerin dağıtım zincirinde, kaynağından hedefe ve tersi yönde fiziksel olarak izleyebilme, ne yapıldığı ve neler olduğu hakkında bilgi sağlayabilmeyi içermektedir. İzlenebilirlik gıda güvenliği, kalite ve etiketleme açısından büyük önem taşımaktadır.

ISO 12875 ve ISO 12877 Standartları ´nda izlenebilirlik şartı, işletmenin, yaratılan her bir ticaret biriminin tanımlanarak kaydedilmesini içermektedir. Farklı ülkeler içinde ve arasında faaliyet gösteren çok çeşitli balık ürünleri ve dağıtım zincirleri ve değişen yasal gereklilikler göz önüne alındığında, bilgi spesifikasyonları her durumda gerekli olabilecek tüm bilgileri listelenmektedir. Bu Standartlar, izlenebilirlik için genel olarak temel oluşturmaktadır. Esneklik, işletmelerin kendi standartlaştırılmamış dosyalarına daha fazla bilgi kaydetmesine izin vermektedir.

Bilgilerin yapısı, adları ve içeriği, dağıtım zincirleri aracılığıyla işletmeden işletmeye kolayca iletilebilmesi için standartlaştırılmıştır. Bu şekilde terimlerin ve anlamların ortak olarak anlaşılması sağlanmaktadır.

İşletmelerin dağıtım zincirleri aracılığıyla bilgi iletişimine yönelik ticari düzenlemeler, özellikle ticaret zincirlerindeki çeşitli işlem noktalarında görünür olmasını istediği bilgilerin teşvik edilmesi gerekmektedir.